ОСТАННІ НОВИНИ

На трагічній даті початку війни не можна заробляти політичні дивіденди - Писарчук

Львівський портал

|

22 червня не є тією датою в історії, щоб політичні сили заробляли собі на ній політичні дивіденди. Так народний депутат України, голова Львівської обласної організації Партії регіонів Петро Писарчук прокоментував ініціативи різних політичних сил та громадських організацій провести у Львові політичні мітинги, віче та акції 22 червня в річницю початку Великої Вітчизняної Війни. Про це повідомляє прес-служба нардепа.   

«В історії України, яка багато років була поневоленою, немало трагічних сторінок приниження, винищення українців поневолювачами. В моєму рідному Перемишлянському районі, за свідченням очевидців із села Якторів, в лісі біля Унева в перші дні війни німці розстріляли близько 50 осіб, серед яких було немало галичан. Могили їхні ще не знайдені, а тому, можливо, не походи і мітинги вартувало би влаштовувати, а віднайти останки невинно убієнних і вшанувати їх пам’ять. Навіть довкола меморіального музею «Тюрма на Лонцького» багато галасу, а от взяти і допомогти колективу цього закладу в нормальних умовах проводити дослідження цих трагічних сторінок нашої історії – нікому. Аналогічна ситуація на Цитаделі», – наголошує Петро Писарчук.

На переконання нардепа, в річницю початку Великої Вітчизняної Війни усім українцям, незалежно від їх політичних поглядів, національності та віросповідання потрібно у храмах та на могилах вшановувати пам’ять полеглих у роки війни.

«На жаль, правда така, що не тільки НКВС влаштовувало терор проти українців. А тому спроби перетворити річницю трагічної дати в історії Другої світової війни знову в політичну акцію – на шкоду Львову. Не з мертвими потрібно боротися, які вже давно на Божому суді, а відстоювати сьогодні наші національні інтереси. Подивіться, що твориться в місті. Взяти хоча б ту ж підготовку до Євро-2012. Йде повна здача інтересів львівського бізнесу. А 22 червня всі нормальні люди мали би мовчки помолитися, щоб подібні трагедії ніколи не повторювалися. Тоді і принесені нами жертви будуть недаремними», – наголошує П. Писарчук. 

           

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *