ОСТАННІ НОВИНИ

Соціальне обслуговування пенсіонерів здійснюватиметься за новими правилами

Львівський портал

|

Львівська міська рада, рішенням виконавчого комітету від 31.05.2011р. №563, внесла зміни до порядку зарахування на обслуговування у Львівський міський територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Згідно з затвердженим документом, тепер щоб стати на облік по обслуговуванню у міському територіальному центрі львів’яни повинні звертатись із заявою у районний відділ соціального захисту за місцем проживання. Після чого, працівники відділу звертаються із відповідними запитами для отримання підтвердження медичного висновку про здатність громадянина до самообслуговування та потребу в постійній сторонній допомозі, а також при потребі чи не перебуває заявник на довічному утриманні (догляді).

Так, відповідно до нової редакції Положення міський терцентр надає безоплатне соціальне обслуговування:

– громадян похилого віку, інвалідів, хворих (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і не мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу;

– громадян, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв`язку з безробіттям і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, стихійним лихом, катастрофою і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку, інвалідів, якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей нижчий ніж прожитковий мінімум для сім`ї.

«У кожному районі нашого міста працюють відділи соціального захисту, в яких мешканці можуть вирішити більшість соціальних питань. Так, новоприйняте рішення виконавчого комітету дозволить тепер вирішувати і питання прийняття на обслуговування у Львівський міський терцентр, що зменшить кількість «ходінь кабінетами», адже достатньо лише прийти до відділу соціального захисту свого району з необхідним пакетом документів, і вирішити питання», – повідомила заступник начальника управління соціального захисту Наталія Кузяк.

Нагадаємо, що для зручності львів’ян, в управлінні соціального захисту діють зручні послуги: запис на прийом у «Єдину приймальню» районного відділу соціального захисту по телефону, або через інтернет (завітавши на сайт «Львів соціальний»).

Адреса сайту http://www.city-adm.lviv.ua/lvivsocialnyj/.

«Єдині приймальні» районних відділів управління соціального захисту працюють без обідньої перерви: понеділок-четвер з 9:00 год. до 18:00 год., в п’ятницю з 9:00 год. до 16:45 год.

Телефони  районних відділів соціального захисту:

Личаківський відділ: тел.:  235-71-62

Залізничний  відділ: тел.:  295-82-28

Франківський  відділ: тел.:  237-50-81

Галицький  відділ:  тел.:  235-80-83

Сихівський  відділ: тел.:  221-80-55

Шевченківський  відділ: тел.:  252-28-40

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *