ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові перевірили якість послуг ЛКП, дев’ять двірників покарали

Львівський портал

|

Голови районних адміністрацій Львова вивчили ситуацію щодо великої кількості відмов від послуг утримання будинків та прибудинкових територій. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, вони вивчили ситуацію щодо відмов мешканців Галицького та Залізничного районів від даної послуги і зробили певні висновки. Здебільшого відмови стосуються прибирання сходових кліток, прибудинкової території, підвалу та послуг дератизації.

«Власники будинків послуги з прибиранням сходових кліток та прибудинкової території виконують власними силами, оскільки будинки низької забудови і подвір’я огороджені брамами та закриваються на ключ», – повідомила про результати аналізу голова Залізничної районної адміністрації Ірина Чілімова.

Як зазначила голова Галицької районної адміністрації Ірина Маруняк, відсоток власників квартир, що відмовляються від послуг з сходових кліток становить – 60%. «Також є відмова від прибирання підвалу в таких будинках, де немає підвалу. Також ми зареєстрували факт неналежного виконання робіт, дев’ять двірників притягнуто до відповідальності», – зазначила вона.

«Зараз ми максимально спростили процедуру відмови від послуг з утримання будинків та прибудинкової території, тож якщо мешканців щось не влаштовує, то вони одразу можуть відмовитись від послуг, тому зараз наші підприємства мусять максимально якісно надавати послуги. В той же час люди, які відмовляються від послуг, повинні розуміти, що відмова не означає, що територія може бути неприбрана або занедбана», – зазначив перший заступник міського голови Олег Синютка.

Нагадаємо, тариф на утримання будинків та прибудинкової території у Львові є одним з найнижчих, порівняно з іншими містами України. До прикладу, у Львові до 1 червня 2011 року тариф становив від 0,40 грн. до 1,29 грн, а з 1 червня 2011 року – від 0,44 грн. до 1,60 грн. У Хмельницькому тариф становить від 0,52 грн. до 1,150 грн., у Донецьку – від 0,58 грн. до 2,5 грн., у Луганську – від 0,52 грн. до 1,36 грн.

За інформацією департаменту житлового господарства та інфраструктури, необхідність перегляду тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій була продиктована постановою Кабінету Міністрів України № 529, розпорядженням голови ОДА та п’ятьма приписами інспекції житлово-комунального господарства.

«За час проведення громадських слухань були переглянуті та затверджені прибудинкові території міста. З 8 тис. 612 будинків у місті львів’яни 101 будинку відмовились від тих чи інших послуг. Здебільшого це послуги з прибирання сходових кліток та прибудинкових територій», – розповіла директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Наталія Павлюк.

Найбільша кількість відмов зафіксована у Залізничному районі. Там від тих чи інших послуг відмовились 37 будинків, у Галицькому – 23 будинки, у Шевченківському – 12 будинків, у Франківському – 14 будинків, у Личаківському – 15 будинків. У Сихівському районі від послуг ЛКП не відмовився жоден будинок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *