ОСТАННІ НОВИНИ

Вийшло у світ інформаційно-статистичне видання «Львівщина релігійна»

Львівський портал

|

Зусиллями Головного управління з питань внутрішньої політики, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації з нагоди 20-ої річниці Незалежності України вийшло у світ інформаційно-статистичне видання «Львівщина релігійна». Упорядники довідника – Роман Кураш та Устим Хаварівський.Про це повідомили у прес-службі ЛОДА.

Новинкою видання є аналіз динаміки кількісного зростання релігійних організацій області (1992-2010); розгляд етапів інституціонального розвитку Державного органу України у справах релігій (1722-2010); розміщення витягів законодавства про юридичні особи, подання методичних матеріалів з питань реєстрації статутів релігійних громад (перелік документів, вимоги до змісту установчих документів, зразки заяв), з питань передачі культових споруд, питань офіційних погоджень канонічної діяльності іноземних громадян, інших видів заяв та ін.

Збірник також містить статистичні дані про кількість релігійних організацій та сакральних споруд області, про кількість релігійних громад за конфесіями у районах та містах обласного значення, із додатком діаграм (станом на 01.01.2011 року).

Нагадаємо, це третє подібне видання структурного підрозділу з питань релігій Львівської обласної державної адміністрації. Перше «Конфесійна карта Львівщини» побачило світ ще у 1997 році, друге «Львівщина конфесійна» вийшло у 2006 році.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *