ОСТАННІ НОВИНИ

Фельдман назвав “Євреїв проти антисемітизму” провокаторами

Львівський портал

|

Президент «Українського єврейського комітету» Олександр Фельдман назвав провокаторами «єврейські» організації, які подали заявку на проведення 22 червня мітингу у Львові, і закликав легітимні єврейські організації публічно засудити подібні політичні спекуляції.

Олександр Фельдман вважає, що подібні провокаційні акції не мають нічого спільного ні з єврейською громадою, ні з боротьбою з антисемітизмом і фашизмом, ні з поминанням пам´яті жертв Великої вітчизняної війни. Це груба спроба дискредитувати єврейську громаду України, втягнути Україну в черговий скандал і підіграти ВО «Свобода» в розкручуванні міжрегіонального і міжнаціонального протистояння.

Фельдман також звернувся до єврейських громад та релігійних лідерів із закликом відзначити 22 червня молитвою в пам´ять про жертв фашизму.

Як повідомлялося, комітет «Євреї проти антисемітизму», «Євреї проти Гурвіца» та інші громадські організації і партії мають намір провести 22 червня мітинг у Львові. Захід проводитиметься «проти політики фашизму, антисемітизму та голокосту в пам´ять жертв радянського народу і всього людства, в пам´ять євреїв, загиблих у єврейському гетто, концтаборах від рук нелюдів – українських націоналістів, шухевичів, бандерівців та інших фашистських покидьків», – сказано в заявці на проведення заходу. Організатори прогнозують, що в заході візьмуть участь 150 людей. Звернення підписав голова Комітету «Євреї проти антисемітизму» Р. І. Центер.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *