ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові виступить переможець «Євробачення» 1961 року Володимир Луців

Львівський портал

|

26 червня у Львівській філармонії відбудеться концерт за участю Володимира Луціва – переможця пісенного конкурсу «Євробачення» 1961 року. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської організації.

Володимир Луців є громадянином Великобританії, але має українське коріння. Зараз Володимир Луців перебуває у Львові. З нагоди візиту видатного українця, у Львові заплановано концерт – вшанування «Від Бистриці до Темзи».

«Концерт відбудеться 26 червня у Львівській філармонії. Однією з родзинок вечора буде виконання Мартою Шпак та Орестом Цимбалою «Повстанського танго», яке свого часу виконував і Володимир Луців. У той час, не було відомо, хто є автором цього твору, нам вдалось знайти автора – це була зв’язкова Романа Шухевича – Ольга Ільків. Жінці зараз 91 рік і вона також буде на концерті», – розповів виконавець та один з організаторів вечора Орест Цимбала.

Крім того, у фойє філармонії будуть представлені старі світлини Володимира Луціва, пройде демонстрація документального фільму про життя видатного українця.

Довідка

Володимир Луців – видатний український співак, бандурист, культурно-громадський діяч, народився в Івано-Франківській області, нині громадянин Великобританії. Завдяки Володимиру Луціву у 2002 році був заснований іменний благодійний культурно-мистецький фонд у Надвірній, який опікується талановитою молоддю Карпатського краю. В. Луців був координатором святкування 1000-ліття Хрещення України, за його участю відбувалось перепоховання патріарха Й. Сліпого з Апостольської столиці до Львова, відзначення 400-річчя Берестейської унії у Римі. А у 1961 році український музикант та співак,  представляючи Великобританію на пісенному конкурсі «Євробачення», здобув перемогу. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *