ОСТАННІ НОВИНИ

Об`єднаний громадський комітет хоче уберегти Львів від повторення 9 травня

Львівський портал

|

Об`єднаний громадський комітет, до якого увійшли представники понад 30 політичних партій та громадських організацій, виробили низку заходів, приурочених до 70-ї річниці початку війни між СРСР і Німеччиною та масових розстрілів військами НКВС жителів західних областей України. Про це вони повідомили на прес-конференції.

Як зазначив народний депутат України Володимир В`язівський, представники комітету прагнули запропонувати інший формат акцій, передовсім, акцентувати на вшануванні пам`яті усіх, хто загинув у ті часи. “Ми хотіли б сконцентрувати увагу на тому, що український та християнський Львів бачить 22 червня в іншому форматі” – наголосив він. За його словами, низка заходів, запропонованих комітетом, увійшла до офіційної програми заходів 22 червня.

Водночас депутат Львівської міської ради від партії “Україна соборна” Володимир Гірняк зауважив, що потреба протидії можливим провокаціям сприяла об`єднанню національно-патріотичних сил Львівщини. “Ми маємо розбити це й сценарій, нав`язаний ззовні” – наголосив він.

Зі свого боку лідер “Громадянської позиції” у Львівській області Олег Мацех підкреслив, що 22 червня не є часом і місцем для якихось партійних чи ідеологічних заходів, а тим більше, якихось бійок. “Це гуманітарна катастрофа, в якій втратили життя тисячі і тисячі людей, тож цей день має стати днем жалоби” – наголосив він.

Практично всі промовці наголошували на тому, що долучилися до роботи комітету не задля піару, а для того, щоби не допустити повторення у Львові подій 9 травня. Під час заходів будуть вивішені чорні траурні прапори, як це прийнято у Європі, державні прапори з жалобними стрічками і не буде ніякої партійної символіки. Крім того, у місті буде виставлено чимало інформаційних пікетів, які пояснюватимуть, що ця дата означає для жителів Львова.

Також представники комітету запевнили, що зможуть залучити до цих акцій значне число людей, попри робочий день. Вони наголошують, що лейтмотивами заходів мають стати гасла “Пам`ять без агресії” та “Спротив без насильства”.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *