ОСТАННІ НОВИНИ

Українці та поляки обговорять співпрацю в спільних соціальних проектах до Євро-2012

Львівський портал

|

У Львові сьогодні пройде конференція «Чемпіонат Європи з футболу 2012 – спільна праця українців та поляків». Основне питання, яке розглядатимуть організатори, – започаткування соціальних проектів, які зможуть успішно розвиватись і після проведення чемпіонату. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила керівник Суспільного проекту 2012, професор Анна Гіза-Полєщук.

За її словами, країни-господарі Євро-2012 – Україна та Польща, зараз при підготовці до Євро чемпіонату більше зосереджені на будівництві інфраструктурних об’єктів. Проте, вивчивши досвід попередніх господарів подібних футбольних чемпіонатів. з’ясувалось, що велике значення також має започаткування соціальних проектів. На думку Анни Гізи-Полєщук, саме розвиток волонтерства в Україні та Польщі допоможе не лише провести чемпіонат, але і допоможе змінити підхід до спорту, ролі самого волонтерства, допоможе в подальшому створювати позитивний образ країни, активізувати співпрацю бізнесу та неурядових організацій. Більше того, польські фахівці вже розробили план заходів, щоб навчити громадян своєї країни ще більшої гостинності та доброзичливості – у Польщі проведуть «лекції-усмішки».

На конференції представлять суспільні проекти, які планують реалізувати у приймаючих містах, представлять підсумок досліджень очікувань і сподівань громадян щодо Євро-2012 та охарактеризують українсько-польські стереотипи.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *