ОСТАННІ НОВИНИ

Західні журналісти поставили Львову 5, але аеропорт оцінили на двійку

Львівський портал

|

 

За результатами міжнародного прес-туру ONE YEAR TO GO, організованого УЄФА та місцевими комітетами, західні журналісти оцінили за 5-бальною шкалою львівський стадіон на 2,6, аеропорт — 2,1, дороги — 3 бали рівно, готель «Дністер» — 3,8, саме місто — 5,0, відпочинок і дозвілля — 4,7. Все це вилилося в середній бал — 3,5. Про це пише «ZN.UA».

Вищої оцінки стадіон, де роботи виконано на 60-65%, отримати й не міг. Оскільки європейських уболівальників цікавить рівень підготовки, а не готовність будмайданчика. Але те, що стадіон відкриють у грудні цього року, сумнівів майже не викликає.

Та ж ситуація і з аеропортом, точніше, з двома. Оскільки зустрічали-проводжали журналістів у старому будинку, збудованому в 50-і роки минулого століття. Неподалік від нього завершують будівництво нового терміналу, великого й сучасного. Відкриття заплановане на жовтень.

Що стосується готелю, то така оцінка найсуб`єктивніша. Зрозуміло, що це не п`ятизірковий «Леополіс», де розмістять родину УЄФА. Але wi-fi, доступний усього лише на двох поверхах, і труби у ванній, пофарбовані масляною фарбою, на чотири зірки явно не тягнуть. Так само як не відповідають заявленій зірковості й пересувні охолоджувачі повітря в номерах замість звичних для європейців кондиціонерів. Хоча й кухня, й організація презентації, й знання персоналу англійської мови питань не викликають.

Дороги для Львова — питання болюче. Адже саме в цьому місті планують приплив найбільшої кількості європейських уболівальників на своїх авто. Плюс є проблемний 20-кілометровий відрізок на дорозі до Трускавця, де планують розмістити представників цільової групи УЄФА. Крім того, у Львівській області поки не вирішено питання на прикордонних пропускних пунктах.

Тим часом «п`ятірка» від журналістів показала, що саме Львів вони сприймають звично європейським. Це ж стосується й дозвілля. У місті на сьогодні працює понад 1500 кафе, кав`ярень та ресторанів. Вуличні покажчики на декількох мовах.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *