ОСТАННІ НОВИНИ

Чверть львів’ян готова проігнорувати відзначення початку Великої вітчизняної війни

Львівський портал

|

Лише три відсотки львів’ян готові висловити підтримку проведення можливих спільних акцій 22 червня, у річницю початку Великої Вітчизняної війни. Чверть львів’ян виступають за те, аби взагалі не звертати уваги на відзначення приїжджих з інших українських міст, а 47% – за те, щоб висловити мирний протест акціям «святкування» початку війни. Лише 14% висловили готовність до радикального протесту проти таких дій. Про це повідомив сьогодні під час круглого столу на тему: «Чи не буде повторено 22 червня помилок 9 травня?» соціолог Олексій Антипович.

О.Антипович наголосив, що разом близько 60% львів’ян готові до висловлення протесту, водночас він зауважив, що ці люди в основному не визначилися, яким саме чином має відбуватися цей протест.

«Думаю, що львів’яни мали б сприйняти думку, якщо б її висловив міський голова про тихе мирне відзначення жертв війни, але не сприймуть «розкручування» ситуації. Ця позиція підтримана більшістю – не звертати уваги з одного боку, а з іншого – мирно сказати: «ні», якщо не погоджуєшся з такими намірами», – зазначив О.Антипович.

Свої слова він підтвердив тезою, що більшість львів’ян не сприйняли дії прихильників ВО «Свобода», що були спрямовані проти іншої частини львів’ян – тих, для кого 9 травня є святом.

«Для львів’ян важливо, щоб такі відзначення дат проходили в рамках законодавства і звичайно, з врахуванням морально-етичних норм», – резюмував О.Антипович.

За його словами, за результатами опитування, під час якого дізнавалися про ставлення львів’ян щодо подій 9 травня, більшість (83%) погодилися з тезою про те, що цього дня відбулася спланована провокація. Понад 50% мешканців Львова поклала провину за ці події на тих, хто привіз у Львів червоні прапори, 30% винними визнали верховну владу – президента, парламент та правоохоронні органи, 11% – голову ЛОДА, 8% – міського голову та 15% – на ВО «Свобода».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *