ОСТАННІ НОВИНИ

Пенсійну реформу парламент може розглянути цього тижня

Львівський портал

|

Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов допускає розгляд Верховною Радою внесеного Кабінетом міністрів законопроекту про пенсійну реформу 15-17 червня. Про це він сказав на брифінгу, інформують «Українські новини».

Депутат зазначив, що у вівторок планується проведення консультацій з Кабінетом міністрів щодо окремих положень законопроекту. "Можливо його включення до порядку денного навіть завтра (15 червня), якщо сьогодні ми отримаємо відповіді на відповідні питання", – сказав він. 

За словами Єфремова, зокрема, депутати мають намір з´ясувати у членів уряду, чи підвищаться в результаті пенсійної реформи пенсії. "Друге питання пов´язане з вислугою років військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, воно теж хвилює. Є ще одна норма, яка внесена до законопроекту і з якої тепер намагається знайти вихід із ситуації, тому що вона внесена антиконституційно … зменшення максимальної пенсії до 10 мінімальних заробітних плат ", – додав Єфремов.

Депутат зазначив, що як тільки відповідні питання будуть врегульовані, Рада включить відповідний законопроект до порядку денного.

Нагадаємо, 31 травня Кабмін вніс до Ради доопрацьований законопроект про пенсійну реформу.  Комітет Ради у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів рекомендує парламенту повторно повернути законопроект № 7455 "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" уряду на доопрацювання. 

«Коментарі»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *