ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині вісім претендентів на робоче місце

Львівський портал

|

У Львівській області станом на червень місяць на одне робоче місце претендує вісім безробітних, тоді як на початку року було 12. Загалом на сьогодні соціальні послуги служби зайнятості отримували 31,5 тис. незайнятих громадян області Серед безробітних – 16,6 тис. жінок, 14,4 тис. – молодих осіб віком до 35 років. Про це повідомляє Відділ інформації та взаємодії з соціальними партнерами і громадськістю Львівського обласного центру зайнятості.

Від початку року за посередництва центрів зайнятості Львівщини шукали роботу 56,1 тис. незайнятих краян, що на 6,3 тис. більше, ніж в аналогічному періоді торік.

Упродовж січня-травня ц. р. до центрів зайнятості надійшла інформація про наявність 25,5 тис. вільних робочих місць (у відповідному періоді торік було майже на 8 тис. менше). Не укомплектованими на початку червня залишалися 4132 вакансії, у тому числі 2537 вільних місць праці для робітників, 1300 – службовців. Ще 295 пропозицій роботи налічувалося для тих, хто не має професії чи спеціальної підготовки.

Значно більше претендентів у Турківському (70 осіб), Стебницькому (64), Золочівському (39), Сколівському (37 осіб) центрах зайнятості.За сприяння обласної служби зайнятості минулого місяця роботу знайшли 3,2 тис. осіб. Усього ж від початку року вдалося працевлаштувати 14,2 тис. краян, залучити до оплачуваних громадських робіт 6,4 тис. осіб, охопити професійним навчанням 5,6 тис. безробітних.

У Львівському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості цього року навчалося понад 1,5 тис. безробітних за напрямами: «Основи підприємницької діяльності», «Безпека життєдіяльності людини», «Правова компетенція учасників ринку праці», «Технічне обслуговування сільськогосподарських машин». Найближчим часом не тільки безробітні, а й працівники підприємств, яким необхідно удосконалити професійні навички, навчатимуться у Львівському ЦПТО ДСЗ на бруківників, електрогазозварників, монтажників санітарно-технічних систем та устаткування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *