ОСТАННІ НОВИНИ

На місце Азарова вже чотири претенденти

Львівський портал

|

У Президента звинувачують Кабмін у небажанні брати на себе відповідальність за реформи. У зв´язку з цим прем´єр-міністр Микола Азаров як ніколи виявився близький до відставки, пише «Сегодня».

«Раніше можна було сказати, що уряд працює не дуже добре, але він забирав як би на себе громадський негатив від президента. Але нині вже уряд негатив президенту передає. Він стає токсичним активом (токсичний актив – сленговий вираз інвесторів часів кризи 2008 року, який позначав неліквідні цінні папери, від яких потрібно позбутися якнайшвидше будь-яким способом – ред.)», – мотивувало необхідність відставки Азарова високопоставлене джерело в ПР.

Водночас немає чіткого розуміння того, коли відставка відбудеться. Можливо, вона відбудеться ще до осені, а можливо, – в самий найближчий час. Хоча є певна ймовірність, що Азаров втримається у своєму кріслі. Принаймні минулого тижня, як кажуть, президент на одній із зустрічей досить тепло відгукнувся про Азарова, підкресливши його заслуги в справі стабілізації економіки. 

Тимчасом на політичному Олімпі вже розглядається коло претендентів на посаду прем´єра. Поки, за даними джерел, мова йде про чотири кандидатури: перший віце-прем´єр Андрій Клюєв, віце-прем´єр Борис Колесніков, голова Нацбанку Сергій Арбузов і губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул. До Вілкула, як кажуть, останнім часом сильно благоволить президент. Також, що цікаво, Вілкул зараз розглядається як один з кандидатів на посаду віце-прем´єра з ЖКГ. Але в уряді не особливо вірять, що дніпропетровський губернатор погодиться на цю посаду, вважаючи, що її займе губернатор Черкаської області Сергій Тулуб.

З інших міністрів, за даними наших джерел у Партії регіонів, є питання по Дмитру Табачнику. Його відставка вірогідна (хоча, як і у випадку з Азаровим, не 100%). Причому розглядається варіант введення посади гуманітарного віце-прем´єра, на який зараз саме шукають кандидата.

Загалом влада має намір провести цього літа левову частку всіх непопулярних реформ (включно з підвищенням пенсійного віку) і досягти до осені піку падіння рейтингу як президента, так і Партії регіонів. Потім, за розрахунками регіоналів, він почне рости, і на виборах восени 2012 року вони наберуть відносну більшість голосів за партійними списками, і за допомогою мажоритарників, ПР отримає понад половину місць у парламенті. 

"Коментарі"

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *