ОСТАННІ НОВИНИ

Україні цікавий литовський досвід інтеграції в ЄС – Віталій Антонов

|

11-13 червня у Вільнюсі проходив П’ятий З’їзд почесних консулів Литовської Республіки, участь у якому взяв і Генеральний Почесний консул Литовської республіки у Львові, президент «Концерну Галнафтогаз» Віталій Антонов. У Вільнюсі він висловив ідею започаткувати проект, який допоміг би Україні вивчити литовський досвід інтеграції в ЄС.

З’їзди почесних консулів відбуваються у Литві з ініціативи Міністерства закордонних справ ЛР кожні чотири роки. Віталій Антонов уже втретє представляв Україну на такому заході. Усього ж у цьогорічному з’їзді участь брали понад 100 Почесних консулів ЛР зі всього світу.

12 червня Почесні консули мали зустріч із Президентом ЛР Далею Грібаускайте. У своєму виступі Президент наголосила, що почесні консули є посадовцями, відповідальними за розвиток та поширення дружніх економічних, культурних та наукових зв’язків між Литвою та державою, в якій відкрите почесне консульство. Президент подякувала почесним консулам за підтримку і промоцію Литви та запросила їх до активної підтримки країни під час головування Литви у ЄС у другій половині 2013р. «Наступного року Литва отримає велику відповідальність головувати у Європейському Союзі. Ваш вклад у представленні нашої мети, пріоритетів та завдань, які ми будемо втілювати під час нашого головування, буде дуже вагомим. Це чудова можливість популяризувати ім`я Литви у міжнародному просторі», – зазначила Даля Грібаускайте.

Виступаючи на зустрічі з Президентом Литви, Генеральний почесний консул ЛР у Львові Віталій Антонов сказав: «Литовський досвід інтеграції в ЄС є дуже цінним для усіх країн пострадянського простору загалом і для України насамперед. Адже наша країна взяла чіткий курс на інтеграцію з ЄС. Я хочу зараз запропонувати проект, у результаті якого мав би бути зібраний і систематизований увесь досвід Литви, як позитивний, так і негативний, на шляху інтеграції в ЄС. Щоб приймати правильні рішення, нам потрібно мати об’єктивне розуміння процесу».

Віталій Антонов наголосив що цей проект з українського боку готові активно підтримати Українсько-Литовський фонд імені Тараса Шевченка, президентом якого він є, і мережа АЗК «ОККО».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *