ОСТАННІ НОВИНИ

Депутат міськради хоче навести лад з музикою на львівських вулицях

Львівський портал

|

До міського голови Андрія Садового звернувся депутат Львівської міської ради Богдан Панкевич з пропозицією напрацювати спосіб контролю за належним рівнем акустичного середовища історичного центру міста. Мова йде про так званих вуличних музикантів, повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

За словами депутата, Львівська міська рада витрачає багато коштів і зусиль для облаштування гарного вигляду центральної частини міста. 

«Львівські музиканти створюють звукове тло історичної частини міста за принципом самофінансування, збираючи пожертви від слухачів. Однак безконтрольність даного процесу призводить до негативних явищ. Щораз частіше звучить низькопробна, в основному російськомовна музика, а друзі цих гастролерів чіпляються до прохожих, просячи гроші. Також можна побачити осіб бомжуватого вигляду, що перебувають у неадекватному стані», – розповів Богдан Панкевич.

Депутат погоджується, що музиканти мають право вільного творчого вираження, проте їхня свобода не повинна шкодити атмосфері історичного центру міста. За словами Богдана Панкевича, має звучати музика у виконанні талановитих осіб. 

«Також значне скупчення людей у центрі міста можна використовувати з соціальною метою, надаючи можливість виступу артистам-інвалідам. Тому я пропоную розглянути можливість і напрацювати спосіб контролю за належним рівнем акустичного середовища історичного центру міста. Наприклад, видавати безкоштовні ліцензії на право виступу у центральній зоні. Поза зоною, межі якої також мають бути визначені, контроль вважаю не доцільним», – розповів депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *