ОСТАННІ НОВИНИ

Землю у зубрівських селян не заберуть під дорогу для Євро-2012

Львівський портал

|

Держава не викуповуватиме земельні ділянки, на яких планували будівництво під’їзних доріг, дорожньої розв’язки та об’єктів інженерної інфраструктури, необхідних для будівництва стадіону. Як повідомляє прес-служба Львівської ОДА, про це було повідомлено на брифінгу заступника голови ОДА Володимира Губицького.

Троє селян із Зубри не погодилися на ціну, що її пропонували чиновники за землі загальною площею понад півтора гектара.

Зважаючи на це, інформує прес-служба, було прийнято безпрецедентне рішення відмовитись від будівництва дорожньої розв’язки, необхідної для безпечного транспортного сполучення навколо стадіону та виїзду на кільцеву дорогу.

Зараз відкореговано транспортну схему заїзду-виїзду на стадіон і виїзд на кільцеву дорогу буде здійснено з проектованої дороги №8 через існуючий виїзд в районі мотелю «Катерина», як вимушений варіант.

Як повідомлялося раніше, власники земельних ділянок, через які планували будувати дорогу, не погоджувалися на ціну в 6,25 грн за квадратний метр і вимагали надати їм рівноцінні ділянки.

Водночас у ЛОДА твердять, що суми, які ці люди отримають від оренди ділянок за 49 років, удвічі менші за суми, що їх пропонувала держава.

У травні цього року обласна адмінстрація подала позов до суду про примусове вилучення цієї землі. Водночас голова ЛОДА Михайло Цимбалюк заявляв, що влада спробує дійти згоди із селянами без судових органів. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *