ОСТАННІ НОВИНИ

«ФМ Галичина» змінює «обличчя»

Львівський портал

|

Радіо «ФМ Галичина» змінило формат свого ефірного мовлення. Своє нове «обличчя» радіостанція презентувала вчора у новому музеї-ресторані «Сало». На презентацію завітали представник Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення у Львівській області Петро Цеголко, відома львівська співачка Ліля Ваврін, представники Львівської митниці, журналісти, ведучі, тощо. 

Як розповів під час презентації директор «ФМ Галичина» Роман Заяць, попрацювавши рік на ринку, радіостанція вирішила оновити свій «ефірний одяг». «Молоде радіо заявило про себе на території західної України більше ніж, рік тому. Сьогодні радіостанція обрала новий стиль – галицький. Тому зараз ми виходитимо у ефір з новим салоганом «Файне радіо!», відповідно всі ефірні зміни теж були підведені до того, щоб слухачі говорили: файна музика, файні забави, файні конкурси, файне радіо», – розповів Р.Заяць.

Нове музичне наповнення радіо, за словами Романа Заяця, характеризується домінуванням української музики фолк-етно-ска напрямку. Співвідношення української/іншомовної музики становить 70/30. Музична база пройшла тестування у фокус-групах цільової аудиторії. «Протягом місяця ми вивчали нашу аудиторію, а це мешканці західної України віком 30-35 років. Ми вивчали їхні звички, що вони люблять їсти, як відпочивати, яку музику слухають, тощо. Ми не хочемо розділяти аудиторію, ми робимо файну радіостанцію для усіх файних людей. Ми спробували підібрати добротний музичний контент. Тому, оскільки більшість радіостанцій є схожими, ми вирішили піти тим шляхом, щоб наше радіо відрізнялося від інших хорошою колоритною музикою», – зазначив директор радіостанції.  

Окрім нової музики, в ефірі «ФМ Галичини» звучатимуть й нові програми. Це, зокрема, програма «Наші герої» – радіорепортажі про історію та видатних особистостей Галичини; це ток-шоу вихідного дня «Файна рандка» за участю відомих артистів та музикантів; кулінарна програма «Галицькі пляцки» – все про галицьку кухню та про ціни на галицьких ринках. Незмінною в ефірі радіо залишилась музична програма «Народна година», на стадії розробки нова гумористична програма «Файні новини», вечірня інформаційно-аналітична програма «Підсумок дня». Також оновлено формат новин, які відтепер матимуть передусім регіональний характер, і виходитимуть у ефір ще й по суботах з 10 до 16 год.  

«FM Галичина» є мережею з найбільшою кількістю радіочастот на території Західної України. На сьогодні радіостанція має встановлені передавачі уже у 14 містах західної України. Прогнозована сукупна цільова аудиторія радіомережі понад 1 млн слухачів. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *