ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович розповів, скільки крадуть українські чиновники

Львівський портал

|

Щороку українські чиновники розкрадають, як мінімум, 20 мільярдів гривень. Це ті кошти, які не надійшли до бюджету, заявив президент Віктор Янукович на засіданні Національного антикорупційного комітету.

"10-15% коштів державного бюджету осідає у кишенях чиновників. Це приблизно 4-7 мільярдів доларів", – сказав президент і додав, що "корупція перетворилася в Україні на спосіб існування бюрократичного апарату".

За словами Януковича, це ускладнює встановлення безвізового режиму між Україною та Євросоюзом, а також негативно позначається на отриманні іноземних інвестицій.

"Саме тому останні 15 місяців ми напружено працювали над викоріненням корупції", – сказав президент.

Серед заходів, які здійснила влада, він назвав підписання ним вчора антикорупційного закону, який зобов`язуватиме державних службовців декларувати не тільки свої доходи, але й доходи родини.

Законом також розширюється коло осіб, котрі несуть відповідальність за корупційні порушення. Янукович також згадав прийняття закону про доступ до публічної інформації та плани внести зміни в закони про прокуратуру та міліцію.

На думку Януковича, деякі злочини мають бути декриміналізовані, тобто, якщо чиновник, звинувачений в корупції, повертає державі вкрадене, то може уникнути покарання за вчинене у вигляді ув`язнення.

"Ми повинні повертати державі те, що вкрали злочинці. Якщо крадуть, то хай втричі більше платять", – сказав президент.

Як повідомлялося, експерти вважають, що найбільше бюджетних коштів розкрадається під час проведення тендерних держзакупівель.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *