ОСТАННІ НОВИНИ

До парламенту проходять сім партій

Львівський портал

|

Сім партій подолали б чинний прохідний бар`єр, якби парламентські вибори відбувалися наприкінці травня. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою “Рейтинг”.

За даними опитування, 22,8% опитаних (серед тих, хто взяв би учать у виборах) проголосували б за Партію регіонів, 18,8% – за Батьківщину, 9,3% – за Фронт змін, 5,5% – за Свободу, 5,5% – за Сильну Україну, 4,5% – за Комуністичну партію та 4% – за партію УДАР В.Кличка.

Ще 2,2% виборців підтримали б Громадянську позицію, 1,2% – Народну партію, 1,1% – Нашу Україну. Інші партії підтримали б 4,4% виборців, не підтримали б жодну з партій («проти всіх») – 11,7%, не визначились з вибором – 9%.

Таким чином, якби вибори відбувались наприкінці травня і прохідний бар’єр лишився б на рівні 3% до парламенту потрапили би 7 партій: Партія регіонів, Батьківщина, Фронт змін, Свобода, Сильна Україна, КПУ та УДАР. У випадку підвищення бар’єру до 5% – лише 5 партій без комуністів та УДАРу.

При цьому 18% респондентів заявили, що не братимуть участь у голосуваннні, а майже 12% з-поміж тих, хто точно прийде на виборчі дільниці, голосуватимуть проти всіх.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *