ОСТАННІ НОВИНИ

Журналісти збираються до Межигір`я попри заборону суду

Львівський портал

|

Рух "Стоп Цензурі!" закликає представників ЗМІ приїхати в понеділок до Межигір`я, щоб "проконтролювати виконання рішення суду".

У поширеній в неділю заяві "Стоп Цензурі!" називає "абсурдним і неправовим" рішення Київського окружного адміністративного суду від 4 червня стосовно заборони проведення мирних зборів біля резиденції президента Межигір`я.

"Право на мирні збори гарантовано Конституцією України, і не може обмежуватися. Заборона мирного зібрання журналістів під прикриттям захисту права президента на відпочинок в позаробочий час є комічним та позбавленим здорового глузду", – вважають журналісти.

"Ми змушені відмовитися від організації мирних зборів. І водночас закликаємо наших колег – представників українських медіа – 6 червня о 8:00 прийти та проконтролювати виконання рішення суду на місці", – йдеться в заяві.

"Стоп Цензурі!" нагадує, що згідно з новою редакцією закону "Про інформацію", гарантії для роботи журналістів поширюється на будь-кого, хто може документально підтвердити цей фах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *