ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові збільшились випадки жорстокого поводження з тваринами

Львівський портал

|

Під час пленарного засідання депутат Львівської міської ради Василь Горон звернувся до міського голови Андрія Садового з проханням надати звіт щодо виконання «Програми регулювання чисельності безпритульних тварин у Львові на 2009-2014 роки» у 2010 році. 

Про це інформує відділ інформаційної політики секретаріату Львівської міськради.

За словами депутата, в останній час у Львові збільшилась кількість випадків жорстокого поводження з тваринами. Тварин отруюють, через що вони вмирають в страшних муках на очах у мешканців і дітей. 

«Відповідно до ухвали сесії Львівської міської ради від 30.09.2009 №2880 «Про затвердження Програми регулювання чисельності безпритульних тварин у місті Львові на 2009-2014 роки» евтаназію тварин можливо застосовувати тільки у двох випадках. По-перше, за наявності письмового висновку ветеринарного лікаря у разі невиліковної хвороби тварини. По-друге, за наявності порушень у поведінці тварини, які є незворотними і не підлягають змінам, та встановлені виключно ветеринарним лікарем», – йдеться у зверненні.

Василь Горон також зазначив, що згідно п. 1.4 Програми «Реалізація Програми повинна здійснюватись виключно гуманними методами, що виключають жорстоке поводження з тваринами, відповідно до діючого законодавства України». Депутат попросив надати звіт про виконання Програми у 2010 році та роз’яснити причини допущення даних випадків та заходів, які вживаються міською владою щодо їх запобігання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *