ОСТАННІ НОВИНИ

Кучма звинуватив Мельниченка у смерті Гонгадзе

Львівський портал

|

Екс-майор Держохорони Микола Мельниченко спровокував загибель журналіста Георгія Гонгадзе і суспільно-політичну кризу в країні. Про це заявив колишній президент Леонід Кучма.

1 червня Кучма звернувся до Генпрокуратури зі скаргою на закриття кримінальної справи проти Мельниченка.

У скарзі Кучма нагадав, що Генпрокуратура закрила кримінальну справу 1 березня 2005 року, оскільки вважала, що Мельниченко організував прослуховування кабінету президента для запобігання шкоді громадським інтересам і у зв`язку з цим його дії не є злочинними.

У документі зазначено, що у Генпрокуратури не було правових підстав для визнання дій Мельниченка вчиненими в стані гострої потреби, а значить і не було правових підстав для закриття кримінальної справи.

На думку Кучми, Мельниченко не тільки не усунув якусь небезпеку, а навпаки, його дії призвели до трагічної загибелі журналіста Георгія Гонгадзе, спровокували суспільно-політичну кризу в країні і заподіяли значної шкоди авторитету України у світі.

Як зазначається у скарзі, "очевидним є те, що Мельниченко роками не передавав записи правоохоронним органам і не інформував осіб про небезпеку, яка нібито їм загрожувала, а керувався своїми особистими, у тому числі й корисливими мотивами. Метою здійснення ним несанкціонованого запису розмов був шантаж осіб, записи розмов яких здійснювались, оприлюднення змісту розмов у ЗМІ для дискредитації певних державних діячів та службовців, продаж записів розмов іншим особам, передача їх політичним опонентам президента України Кучми, що виключає стан крайньої необхідності у Мельниченка".

Кучма підкреслює, що збереження фактичної недоторканності Мельниченка означає відмову слідства від пошуків справжніх замовників убивства журналіста Гонгадзе, які організували злочинне прослуховування кабінету президента та фальсифікували зроблені там записи.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *