ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати не хочуть, аби кількість львівських вчителів вираховували за формулою

Львівський портал

|

Депутати Львівської міськради проголосували за відміну рішення виконавчого комітету ЛМР №493 від 6 травня 2011 року “Про введення формули розрахунку кількості ставок педагогічного стажу для загальноосвітніх навчальних закладів”. За цю ухвалу проголосувало 68 депутатів.

За словами депутата Лариси Василишин, до комісії з питань освіти надійшло чимало звернень від педагогічних працівників та профспілок освітян з критикою нововведеної формули розрахунку кількості ставок для навчальних закладів. З пропозицією ввести подібні розрахунки виступив начальник управління освіти ЛМР Володимир Огура.

«Освітяни рішуче вимагають відмінити це незаконне рішення виконавчого комітету, оскільки застосування цієї формули суперечить чинному законодавству. Це негативно вплине на якість освіти», – заявила Л.Василишин.

За її словами, розрахунок кількості ставок в освітніх закладах, відповідно до формули, не передбачає поглиблення якості освіти, відповідно до неї відбудеться звільнення педагогічних працівників, а відтак це призведе до скасування поділу шкільних класів на групи для вивчення мов, практично унеможливить створення груп продовженого дня. «Якщо відповідно до формули буде скорочено кількість працівників у школах, то діти залишатимуться після уроків або бездоглядні, або ж їх перебування у школі на продовженій групі буде оплачуватися з кишень батьків», – зазначила Л.Василишин.

За словами депутата Юрія Кужелюка, також передбачалося зменшення сталої кількості ставок соціальних педагогів та психологів. Окрім того, депутати наголосили, що незрозумілим є принцип формування базової ставки в розрахунку 27 учнів у класі.

Виступ В.Огури на захист існування формули зазнав невдачі. Начальник управління освіти не зміг переконати депутатський корпус у правильності свого нововведення. Відтак рішення виконкому було відмінене. А на наступному засіданні сесії Львівської міської ради В.Огура буде змушений знову «відбиватися» від міських обранців. Окрім «формули», йому доведеться відповідати й за закриття логопедичних груп у деяких дитячих садках. На наступне пленарне засідання В.Огура повинен підготувати доповідь-пояснення своїх планів щодо ситуації з логопедами.

Зокрема, начальнику управління освіти закидають у провину те, що він не консультується із депутатським корпусом, проводячи нововведення в освітній галузі міста. «Сьогоднішня відміна рішення виконкому – є логічним завершенням вашої не співпраці із депутатами», – резюмувала голова комісії з питань освіти Людмила Шекета. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *