ОСТАННІ НОВИНИ

У дирекції з будівництва стадіону у Львові загналися з акредитацією журналістів

Львівський портал

|

Вельми “веселий” документ, як виявляється, існує щодо порядку акредитації представників ЗМІ на будівельному майданчику євростадіону у Львові.

Є в документі низка стандартних пунктів, пов`язаних зі специфікою об`єкта — все таки будівництво і візити всіх сторонніх не мають йому перешкоджати. Відтак попередня заявка, обов`язковий інструктаж з техніки безпеки, каска на голові та супроводжуючий працівник не викликають жодних заперечень.

А от далі починаються веселощі. Працівники дирекції вирішили, що вони мають достатній фаховий рівень в журналістиці, щоби вирішувати, кого пускати на об`єкт, а кому відмовляти.

Пункт про заявку на фірмовому бланку за підписом керівника – річ цілком зрозуміла та необхідна. Однак попри це у «Дирекції з будівництва об’єктів до ЄВРО 2012 у м. Львові» вимагають, щоби представники ЗМІ подавали ще й копію відповідних документів, що підтверджують професійний фах. Саме оце формулювання доводить нормальну людину до стану легкого деліріуму. Так і хочеться вслід за Паніковським крикнути: “ А ти хто такий?” Якщо є офіційний лист від ЗМІ з підписом та печаткою керівника, то що більше треба — може, ще свідоцтво про одруження і ключ від квартири, де гроші лежать?

З іншого боку, вже в суто юридичній площині геть невтямки як це працівники будівельної в ґрунті речі установи будуть визначати професійні спроможності тих чи інших журналістів і на яких підставах вони це роблять. Можна просто нагадати, що акредитація в будь-якій нормальній установі робиться для полегшення доступу ЗМІ до певної інституції чи об`єкта і тільки для цього.

Ще пара цікавих пунктів:

№6.“Акредитовані журналісти у п`ятиденний термін в обов`язковому порядку повинні надати в прес-службу ДП «Західінфрапроект» копії опублікованих матеріалів/сюжетів.
№ 7. У разі не висвітлення заходу, не наданні копії опублікованих матеріалів/сюжетів, перевищення журналістом своїх прав і невиконання обов`язків, регламентованих ст.26 Закону України "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні" (2782-12), його акредитація може бути припинена.

Це просто пісня. З пункту сьомого випливає, що всі медіа зобов’язані публікувати матеріали у разі відвідин об`єктів Євро, ба, більше — ще й самим надавати копії матеріалів у дирекцію, інакше погрожують забрати акредитацію.

Може автор чогось не знає, але на його непросвітлений погляд, такі вимоги різко суперечать чинному законодавству і не дружать зі здоровим глуздом. Складається враження, що підлеглі пана Колеснікова настільки перейнялися важливістю своєї місії, що просто перестали бачити берег і відчувати землю під ногами. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *