ОСТАННІ НОВИНИ

Українцям щороку недоплачують 50 мільярдів доларів зарплатні

Львівський портал

|

Громадянам України щороку недоплачують до 50 мільярдів доларів зарплатні, заявив лідер партії “Народна влада” Йосип Вінський сьогодні під час прес-конференції у Львові.
За його словами, кожен український найманий працівник за останні 20 років недоотримав зарплат і пенсій на суму 20 тисяч доларів США.

Він пояснив, що йдеться про те, що “завдяки” олігархам, які приватизували промисловість країни, частка заробітної платні у ВВП не перевищує 10%, тоді як у країнах “золотого мільярда” ця цифра не менша за 60%.

“Не газ і сталь, не хімія і зерно, а недоплачені зарплати і пенсії стали основним джерелом збагачення олігархів. “Українська Лівиця” вимагає реформування системи оплати праці, зростання частки зарплатні у структурі ВВП до 70%, а відтак — переорієнтації економіки України від зовнішнього збуту на внутрішнє споживання” – наголосив Й.Вінський.
За словами політика, зараз в Україні є 30 мільйонів найманих працівників та пенсіонерів, які колись також були найманими працівниками ледве зводять кінці з кінцями, в той час, як 200 сімей та їх наближені володіють понад 75% багатства в державі. “Усе багатство олігархів росте через грабіж найманих робітників” – наголосив Й.Вінський.

Фото — Сайт Дніпродзержинська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *