ОСТАННІ НОВИНИ

Львів`яни підтримують на виборах “Свободу” і Тимошенко

Львівський портал

|

Якби вибори президента та до парламенту відбувалися найближчим часом, то симпатії виборців були б на боці Юлії Тимошенко та ВО “Свобода”. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою “Рейтинг”.

Зокрема, якби вибори до Верховної Ради відбувались наступної неділі, то 23,7% львів’ян підтримали б Свободу (дані приведені серед тих, хто має намір взяти участь у виборах). “Батьківщину” підтримали б 19,7% виборців, “Фронт змін” – 15,8%, “Громадянську позицію” – 4,9%, “Нашу Україну” – 4,8%, “Сильну Україну” – 4,4%, Партію регіонів – 3,2%, УДАР – 2,5%, Європейську партію – 1,9%. Решту партій підтримали б 8% виборців. Не підтримали б жодну партію 6,3% виборців, не визначились – 4,9%.

Якби президентські вибори відбувались наступної неділі, 20,4% львів’ян проголосували б за Ю.Тимошенко (дані приведені серед тих, хто має намір взяти участь у виборах).

А.Яценюка підтримали б 18,6% виборців, О.Тягнибока – 12,9%, В.Кличка – 8%, А.Гриценка – 7,2%, В.Ющенка – 5,1%, С.Тігіпка – 4,9%, В.Януковича – 2,7%, Інших кандидатів підтримали б 7%. Не підтримали б жодного кандидата близько 5% виборців, не визначились – 7%.

Як зазначають соціологи, рейтинг лідера ВО “Свобода” О.Тягнибока за останні два місяці погіршився з 17 до 13%. Дещо зменшилась і підтримка “Свободи” на виборах до Верховної Ради – з 27 до 24%. За останніми показниками “Свобода” наблизилась до позицій, які займала в середині минулого року.

Незважаючи на те, що рівень підтримки партії УДАР залишається відносно стабільним протягом останніх півроку (3-4%), рейтинг В.Кличка за останні два місяці зріс майже вдвічі – до рекордних 8%. Можна припустити, що різкий ріст підтримки В.Кличка «блокує» вихід на перше місце у президентському рейтингу А.Яценюка, оскільки саме лідер Фронту змін очолює наразі рейтинг довіри.

Подальший прогрес демонструє А.Гриценко, рейтинг якого зростає: у травні політика готові підтримати на виборах 7% львів’ян (півроку назад 3%), “Громадянську позицію” – 5% (півроку назад 2%).

Після рекордного падіння у березні (до 2%) повернула свої позиції Наша Україна до рівня 5%, а от рейтинги Партії регіонів і В.Януковича погіршились до рекордних 3%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *