ОСТАННІ НОВИНИ

Литвин побачив деградацію у царині Табачника

Львівський портал

|

Поступово система організації вищої освіти в Україні деградує, тому нам потрібне нове законодавство, яке б відповідало сучасним вимогам. Про це в ефірі "5 каналу" сказав голова Верховної Ради Володимир Литвин, передає УНН.

За його словами поступово сама організація вищої освіти деградує "на фоні того, що ми маємо дуже багато талановитою молоді, знаючих дітей, які просунуті в своєму розвитку, які можливо просто не подобаються певній незначній частині викладацького корпусу і можливо тим, хто належить до групи організаторів вищої освіти в Україні".

"Звісно нам потрібне нове законодавство, яке відповідало б сучасним вимогам про освіту загалом і про вищу освіту зокрема", – зазначив В.Литвин.

Він також наголосив, що той факт, що молодь вагомо заявляє про своє бачення того як треба організовувати освіту – "закономірний процес закономірне явище і закономірне дійство з огляду на те, що політики цю проблему надзвичайно політизували" і, як правило, демонструють мало фаховості при обговоренні цих питань, а переймаються скоріше тим, щоб задекларувати свою політичну позицію.

Нагадаємо, що Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник повідомив, що проект Закону про вищу освіту буде внесено на розгляд Верховної Ради у вересні. Міністр зазначив, що до кінця травня проект закону про вищу освіту буде передано на розгляд уряду.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *