ОСТАННІ НОВИНИ

Цимбалюка "підставили" ветерани

Львівський портал

|

Перший квартал цього року голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк без зайвої скромності може записати собі у скромний, але вагомий плюс. Як свідчить традиційний рейтинг губернаторів, що його провела газета "Коментарі", голова ЛОДА залишив зону турбулентності, в якій він опинився за результатами минулого року і стрибнув у рейтингу з 19-го місця на 12-е.

Якщо за підсумками 2010 року Львівщина мала більше мінусів у стратегічних показниках – 11 із 20, то тепер їх число зменшилося до 9. При чому, найвагоміший результат досягнуто в промисловому виробництві, де з початку кризи падіння було чи не найвідчутнішим. На нещодавній прес-конференції голова ЛОДА похвалився майже 20% приростом у промисловості і майже таким самим результатом в сільському господарстві. Не ламає собі голову очільник Львівщини й боргами за послуги ЖКГ, бо рівень оплати в області зашкалює – ліпше платять за комунальні послуги хіба жителі сусіднього Закарпаття.

Також зарухалася ситуація і на будівельних майданчиках області – Львівщина вийшла в плюси за показниками нового будівництва, хоча загальна динаміка в будівельній галузі все ще відстає від добрих докризових років. З іншого боку, не можна не відзначити, що приріст в будівельній сфері – заслуга передовсім об`єктів, які готують до Євро-2012. Туди спрямовує немалі кошти держава.

Ще одним позитивом є виплата заробітної платні – за словами голови, рівень зарплати в області перевищив дві тисячі гривень, але це його не влаштовує, бо до середнього по Україні області ще треба добряче попотіти. Цей показник тягне назад серйозна заборгованість із зарплатні – майже 60 мільйонів гривень. Однак і тут є певні зрушення, бо ще недавно ця цифра була на 10 мільйонів більшою. Дорікнути голові обласної адміністрації можна й дуже вагомим показником від`ємного сальдо в зовнішній торгівлі, але тут Львівщина ніколи не була в лідерах – прикордонна специфіка регіону і активний імпорт з сусідньої Польщі завше псувала цифру у звітності.

Також приводами до головного болю очільника виконавчої влади Львівщини є рівень фінансування субсидій та фінансові результати підприємств. Свого часу керівництво області заявляло про значну частину бізнесу, що перебуває в тіні, однак поки що вагомих результатів з детінізації на Львівщині не досягли, бодай тому, що для цього потрібні системні заходи загальнодержавного рівня. Але сумнівно, щоби зараз Цимбалюк аж надто переймався економічними показниками як приводом для можливого звільнення. Події 9 травня вкотре показали, що Львів для будь-якого голови ОДА є пороховою бочкою передовсім в політичному плані.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *