ОСТАННІ НОВИНИ

У Центрі обліку та нічного перебування зареєструвались 916 безхатченків

Львівський портал

|

 З початку роботи в Центрі  обліку та нічного перебування бездомних громадян зареєстровано 916 бездомних, з них у 2011 році більше 50. В основному це чоловіки, що становлять 70% від загальної кількості. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян надає різні види соціальних послуг громадянам, які опинились на вулиці, зокрема: веде первинний облік бездомних громадян, видає посвідчення про взяття на облік і тимчасову прописку, сприяє реєстрації переважного місцезнаходження, здійснює соціальне патрулювання, надає інформаційні, правові та консультаційні послуги, сприяє у відновленні документів, майнових і житлових прав.

Одним із пріоритетних напрямків роботи є сприяння у відновленні юридичних прав. Так, за майже п’ять місяців цього року, 25 осіб отримали реєстрацію переважного місця знаходження, яка необхідна при вирішенні юридичних питань.

«На сьогодні Центр є єдиним державним закладом у Львові, який здійснює соціальне обслуговування бездомних громадян, тобто надає комплекс соціальних послуг відповідно до індивідуальних потреб», – повідомив директор Центру о. Олег Федоренко.

Окрім того, при установі діє відділення нічного перебування, послугами якого постійно користається від 25 до 45 осіб. Тут, окрім нічлігу, безхатченки можуть пройти первинний медичний огляд, скористатись санітарно-гігієнічними послугами та повечеряти.

«Принцип роботи Львівської «нічліжки» організовано з урахуванням набутого європейського досвіду наших партнерів з Нідерландів, Польщі та громадських організацій Львова й інших міст. Вибудовану систему, ми розвиватимемо. Також маємо надію на допомогу громади Львова, адже бездомні є повноцінними членами нашого суспільства», – додала заступник начальника управління соціального захисту Наталія Кузяк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *