ОСТАННІ НОВИНИ

Прокурор вимагає не відпускати Луценка

Львівський портал

|

Прокуратура заявляє про відсутність підстав для закриття справи проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Про це на засіданні суду заявив прокурор. Також, за його словами, немає підстав для зміни запобіжного заходу про утримання Луценка під вартою.

За словами прокурора, клопотання Луценка щодо суду присяжних не може бути виконано, оскільки не передбачено кримінально-процесуальним кодексом. Водночас він не пояснив, яким чином може бути реалізована конституційна норма про право громадян користуватись судом присяжних.

Під час свого виступу представник захисту кілька разів вимагав від прокурора конкретних фактів, коли Луценко відхилявся від слідства або заважав слідчим діям.

Станом на 13:56 у суді виступав Луценко. Його виступ проходить на підвищених тонах. Луценко, переходячи на крик, обвинуватив у політичній розправі заступника Генпрокурора Рината Кузьмина.

Луценко кілька разів вимушений був спиратись на стінки клітки в зв`язку зі слабкістю. За його словами, у понеділок зранку його розбудили о 5 ранку. Він додав, що 6 годин був вимушений чекати на представників прокуратури.

Близько 14 години на засідання суду прийшла лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *