ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий здужав залучити в економіку Львова майже 6 млн дол. іноземних інвестицій

Львівський портал

|

За весь період інвестування на 1 квітня 2011р. обсяг прямих іноземних інвестицій, вкладених в економіку Львова, становив 823 млн. дол. США., або майже дві третини від загальнообласного обсягу. У розрахунку на одного мешканця Львова припадає 1093 дол., що у 2,1 раза більше від середньообласного значення цього показника. Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

У цілому з урахуванням переоцінки, утрат і курсової різниці за січень-березень 2011р. в обласному центрі відбувся приріст сукупного обсягу іноземного капіталу на 16,8 млн. дол., або на 2,1%.

Понад 80% обсягу іноземного капіталу забезпечили партнери з чотирьох країн: Польщі – 318 млн.дол., Австрії – 147 млн.дол., Кіпру – 127 млн.дол., США – 69 млн.дол.

На 1 квітня 2011р. найбільші обсяги інвестицій залучено у фінансову діяльність (понад половину від загального обсягу), операції з нерухомим майном, оренду, інжиніринг та надання послуг підприємцям (18%), діяльність пошти та зв’язку (5,8%), виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (5,3%), торгівлю (4,9%).

У І кварталі 2011р. у підприємства Львова було залучено 5,8 млн.дол.США прямих іноземних інвестицій, що становить 22,6% від обсягу надходжень в економіку Львівщини. Порівняно з січнем-березнем 2010р. іноземних інвестицій надійшло у 3,7 раза менше.

Спад обумовлений відсутністю надходжень інвестицій від іноземних партнерів у фінансову сферу міста, на яку у І кварталі 2010р. припадало майже три чверті усіх залучених інвестицій. Цього року інвестиції надійшли переважно з Кіпру та Німеччини у підприємства, що займаються операціями з нерухомим майном, орендою та інжинірингом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *