ОСТАННІ НОВИНИ

На засіданні виконкому розглядатимуть схему веломережі міста

Львівський портал

|

Сьогодні, 23 травня, на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради розглядатимуть схему веломережі міста, повідомляє прес-служба Львівської міськради. Велосхему обговорили на громадських слуханнях, унаслідок яких в документ внесли зміни від представників велоруху.

«Після громадських слухань за пропозиціями їх учасників, представників велоспільноти Львова, було внесено багато змін до веломережі міста, всі вони абсолютно слушні і дуже корисні. Було додано міжрайонні зв’язки, наприклад, враховано необхідність прокласти велодоріжки по вулицях Богданівській, Пластовій, Кукурудзяній і вулиці Тракт Глинянський. Ці велодоріжки сполучатимуть північний та східний райони міста. Також була врахована потреба прокладання велодоріжки по верхній ділянці вулиці Сахарова, яка сполучає вулицю Стрийську і вулицю Княгині Ольги. Доцільно також сполучити вулиці Левицького і Личаківську велодоріжкою по Мечнікова. Додано велосмугу по вулиці Луганській – це також зв’язок між вулицею Зеленою і вулицею Стрийською. Крім того, на пропозицію Асоціації велосипедистів, було додано велодоріжку на вулиці Куліша, по ближчій до центра частині вулиці Чорновола, по тій частині вулиці Коновальця, де немає трамвайних шляхів», – повідомив радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури міста Олег Шмід.

Крім пропозицій щодо влаштування додаткових велодоріжок, активісти велоруху міста внесли і актуальні пропозиції щодо зміни організації велоруху на деяких ділянках.  

«Відмовилися від ідеї велодоріжки по вулиці Федьковича і це дуже слушно, адже на ділянці руху біля Привокзального ринку постійно паркуються автомобілі, велосмуга з часом стала б просто парковкою. Тому, за порадою членів велоорганізацій, було прийнято рішення прокласти велодоріжку на вулиці Коновальця (від вулиці Бандери до Художньої), а не на Федьковича, як планувалося раніше. Крім того, попередній проект велосхеми пропонував велодоріжку, яка йде по вулиці Шевченка вниз до центру, звернути на вулицю Ярослава Мудрого, а потім прокласти її по Городоцькій до вулиці Огієнка. Зараз ми вирішили вирівняти цю дорогу, велосмуга по вулиці Шевченка буде йти просто до церкви Анни. Тим паче, що біля церкви Анни планується зробити нову автомобільну розв’язку, тож буде логічно проектувати розв’язку разом з врахуванням потреб велоруху», – наголосив Олег Шмід.

Загальна довжина велодоріжок, які внесено в проект велосхеми міста становить 268 кілометрів. Час будівництва веломережі першої стадії розвитку велоінфраструктури міста – 10 років. Загальна вартість проекту – 58 мільйонів гривень. Велику частку мережі планується реалізувати в перші два роки, коли проводиться кардинальна реконструкція вулиць. Після затвердження на виконкомі, велосхему міста буде винесено на розгляд сесії ЛМР. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *