ОСТАННІ НОВИНИ

У супермаркетах та на ринках Львова фарш продають з кишковою паличкою

Львівський портал

|

Фарш краще робити самостійно і не купувати. Як з’ясувала
«Книга скарг і пропозицій», навіть в одній тисячній грама перемеленого м’яса
можна виявити кишкову паличку.

Споживчий проект «Книга скарг і пропозицій» телеканалу «ZIK»
продовжив серію програм «Чи є м’ясо?». Після досліджень свинини та яловичини, у
яких виявили 20-кратне перевищення норми вмісту бактерій та кишкової палички,
журналісти споживчого проекту взялися за фарш.

Для лабораторної перевірки придбали два зразки фаршу. Перший
зразок купили в одному із місцевих супермаркетів, інший – на базарі в одному із
спальних районів Львова. Як і прогнозували журналісти, базарний продукт мав
відхилення від норми. Однак, ніхто не очікував побачити перевищення – у 57
разів. Результати перевірки фаршу із супермаркету також шокували фахівців.
Перевищення бактерій групи кишкової палички було настільки великим, що
небезпеку для людини становила навіть одна тисячна грама фаршу. А показник
загального мікробного числа був настільки перевищений, що їх кількість навіть
не вдалося визначити, – розповіла завідувач санітарно-ветеринарної лабораторії
Ольга Мисак.

«В одному з розведень нам навіть не вдалося підрахувати
кількість бактерій – так багато колоній мікроорганізмів там було», – сказала
вона.

Кишкова паличка і загальне мікробне число після термічної
обробки мали б зникнути. Втім, лабораторні експерти переконані, що небезпека
далі загрожує споживачам.

«З фаршу часто готують котлети. І фарш не можна просмажити
до такої температури, щоб вбити усю мікрофлору», – додала Ольга Мисак.

А це означає, що для організму з ослабленим імунітетом такий
продукт може спричинити щонайменше отруєння, – констатують журналісти
телеканалу «ZIK».

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *