ОСТАННІ НОВИНИ

9 травня - день пам’яті, а не протестних демаршів, вважають у львівській “Батьківщині”

Львівський портал

|

Львівська «Батьківщина» не братиме участі у масштабних провокаціях, які плануються на 9 травня. Про це йдеться у повідомленні прес-служби обласної організації партії.
“Кілька хвилин у випусках новин на центральних телеканалах не вартують того, аби творити Львову імідж міста екстремістів та радикалів, допомагаючи владі реалізовувати сценарій поділу України на дві частини” – цитує прес-служба заяву Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» з приводу відзначення Дня Перемоги.

«У цей день ми повинні вшанувати пам`ять усіх тих, хто загинув у роки війни. Помолитися і покласти квіти біля їхніх могил, згадати тих, хто віддав життя у цій жорстокій битві. Це день пам’яті про тих, хто вижив, пройшовши через сталінські та нацистські табори, переслідування, тортури і залишився сьогодні наодинці зі своїми проблемами. Це день спогаду і примирення, але не день мітингів та протестних демаршів. Львів’яни це чудово розуміють, а тому нікому не вдається спровокувати їх на протистояння, втягнути у небезпечну політтехнологію, спрямовану на розкол країни” – зазначено у документі.

Як підкреслюють у львівській “Батьківщині”, незважаючи на усі намагання, свідомі провокації, у Львові мирно живуть ветерани Великої Вітчизняної війни та ОУН-УПА. Вони заглянули в очі смерті, а тому знають, що таке життя. Ці старенькі люди потребують нашої опіки, пам’яті, розуміння. Але аж ніяк не червоних прапорів, що нагадують їм про страшні часи сталінського тоталітаризму.

“Ми підтримуємо позицію львівської інтелігенції, серед яких такі шановані особистості як Микола Рябчук, Мирослав Маринович,  Тарас Возняк, Борис Ґудзяк, Ярослав Грицак, які назвали провокацією легалізацію 9 травня червоних прапорів, «політичною технологією, яка не має нічого спільного ні з історичними фактами, ні з людською справедливістю.

Усі ми розуміємо, що влада свідомо дає зелене світло таким маловідомим ультрарадикальним організаціям як «Русское единство» та «Родіна», аби створити штучний конфлікт, відволікти увагу від реальних проблем та загроз, які стоять перед державою.

Закликаємо усіх галичан не піддатись на провокації, щоб не стати заручниками політичної гри, яку нав’язують нам північні сусіди», – йдеться у заяві Львівської «Батьківщини».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *