ОСТАННІ НОВИНИ

На Донеччині відстояли дві українські школи

Львівський портал

|

Активісти партії "Батьківщина" та батьківські  комітети шкіл перешкодити закриттю двох україномовних середніх загальноосвітніх шкіл в Донецьку та Макіївці. Про це повідомляє прес-служба ЛОО ВО "Батьківщина" з посиланням на голову ініціативної групи  батьківського комітету школи №136 міста Донецьк Наталію Петрову.
Н.Петрова зазначила, що першу перемогу «над програмою  уряду Азарова-Януковича щодо оптимізації навчальних й медичних закладів» в Донецькій області одержала загальноосвітня школа № 136 м. Донецьк.

За її словами, у січні цього року учнів  єдиної україномовної школи у  мікрорайоні Донськой поставили  перед фактом, що заклад буде закрито. Причиною місцеві чиновники назвали буцімто застарілу матеріальну базу та недостатній рівень відвідуваності. При цьому дітей планували перевести до школи № 120 міста Донецьк, яка знаходиться у набагато гіршому стані. «Два роки вкладали гроші в ремонт школи: 35 тис. грн. – на заміну даху, ще 35 тис. грн. – на ремонт спортзалу, замінили дерев`яні вікна на пластикові. А потім вирішили, що школу треба зачиняти. Це не програма оптимізації, а рейдерство. Тим більше, що недалеко від школи знаходиться торгівельний центр, і, наскільки мені відомо, в планах керівництва – розширення торгівельної площі і зведення розважального центру», – сказала Н.Петрова.

Схожа ситуація, долала вона, склалася і з  так званою «оптимізацією» ЗОШ № 44 у м. Макіївка. Як з`ясували батьки учнів, школу вирішили закрити, щоб віддати територію навчальному закладу сусідньому харчовому комбінату, а майже 800 дітей відправити на навчання до інтернату, розташованого на ринку. Після того, як незгодні з діями влади батьки, залучили до захисту школи громадські й політичні організації, зокрема «Батьківщину», а також провели ряд пікетів і мітингів, місцеві чиновники – освітяни переглянули «особову справу» загальноосвітніх шкіл № 136 м. Донецька й № 44 м. Макіївка, після чого вирішили, що підстав для закриття немає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *