ОСТАННІ НОВИНИ

Азаров дав на виплати вкладникам “Родовід банку” ще 4,5 млрд

Львівський портал

|

Кабінет міністрів України прийняв рішення про докапіталізацію «Родовід Банку» на 3,95 млрд. грн. і «Ощадбанку» на 604 млн. грн. Про це повідомив міністр фінансів України Федір Ярошенко сьогодні на прес-конференції, повідомляє УНІАН.

За його словами, ці кошти будуть використані для проведення виплат вкладникам «Родовід Банку» шляхом їх переведення в «Ощадбанк».

Міністр зазначив, що «Ощадбанк» докапіталізує «для збереження стабільності при здійсненні виплат вкладникам «Родовід Банку». Зазначені кошти будуть залучені за рахунок випуску семирічних облігацій внутрішньої державної позики під 9,5% річних.

За інформацією першого заступника голови Національного банку України Юрія Колобова, вклади будуть виплачуватися у тій валюті, в якій вони були здійснені. Для виплати валютних вкладів Нацбанк має намір підтримати «Ощадбанк» і продавати йому валюту. За словами Ярошенка, рішення щодо докапіталізації "Укргазбанку", яке було на порядку денному сьогоднішнього засідання, не прийнято.

Нагадаємо, в середині 2009 року був проблемним Родовід Банк був рекапіталізований за рахунок державних коштів. Незважаючи на рекапіталізацію, в кінці 2010 року в банку загострилися проблеми з платоспроможністю.  15 березня Президент Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів і НБУ вирішити проблему вкладників "Родовід банку".  23 березня була прийнято рішення здійснювати виплати вкладникам "Родовід банку" через Ощадбанк. 

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *