ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові розпочинаються гастролі Харківської опери

Львівський портал

|

До Львова з гастролями приїжджає Харківський Харківський національний академічний театр опери та балету ім. Миколи Лисенка, повідомляє прес-служба ЛОДА.На сцені Львівського національного театру опери та балету ім. С. Крушельницької харківські артисти представлять дві вистави: оперу Олександра Бородіна «Князь Ігор» (16 березня о 18.00) та балет Фікрета Амірова «Тисяча і одна ніч» (17 березня о 18.00).

Колектив театру, а це 220 людей, на чолі з директором Харківської опери Любов`ю Морозко, сьогодні зустріли начальник управління культури Львівської ОДА Сергій Бурко, генеральний директор – художній керівник Львівської опери Тадей Едер.

«Цей проект народився під час зустрічі голів Харківської та Львівської ОДА. До Львова ми привезли вистави, які обрали саме керівники Львівської опери з нашого репертуару. Ми щиро вдячні за можливість виступати на цій сцені. Наше гасло – Львів і Харків – мистецтво єднає серця», – наголосила Л. Морозко. Вперше за останні десять років трупа виїжджає в повному складі.
Харківський національний академічний театр опери та балету ім. Миколи Лисенка – перший український стаціонарний оперний театр, що знаходиться у Харкові.

Ставить спектаклі українською, російською, французькою та італійською мовами. Первісна назва – Українська державна столична опера, котра була відкрита у 1925 році. З 1931 року театр йменувався Харківським театром опери і балету, у 1934 році отримав статус академічного. У 1944 р. театру надали ім`я М. Лисенка.

Враховуючи вагомий внесок Харківського державного академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенка у справу національного духовного відродження та з метою підтримки і розвитку українського музичного мистецтва, згідно з указом Президента України від 23 лютого 2010 р. театру надано статус національного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *