ОСТАННІ НОВИНИ

Луценко у СІЗО побачив, як Україну занурили в “рускій мір”

Львівський портал

|

 Партія “Народна самооборона” оприлюднила листа екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, який перебуває в СІЗО, з приводу українського телебачення та художньої літератури. Він закликає гроадян України не дивитися “зомбоящик”, а більше спілкуватися і читати якісну літературу.

“Довгі 38 діб, прокуратура мною практично не цікавилася, ні кримінальних справ, ні книг мені читати не давали. Тож я був приречений на перегляд телебачення (репертуар, щоправда, обмежений, немає 5 каналу, ТВі, 24 каналу). Ніколи в житті я ще стільки не дивився телевізора, і ніколи ще не було так гидко на душі від побаченого! Поки бізнес та політика ще так-сяк пручаються в кліщах «примусу до братського союзу» за наш кошт, духовно нас вже занурили в Рускій мір. Гримуча суміш торжеств криміналу, культу продажності та імперського мочилова інородців у сортирах ллється на всіх українських ТВ-кнопках” – пише Ю.Луценко.

За його словами, новини фактично лишилися останніми островами українського, може недосконалими через політичний тиск, але вікнами в життя нашої країни.

@За рідкісним винятком програми переведені в режим «для дебілів» а-ля рюс. На каналах пропала не тільки українська мова, пропала Україна. Навіть у Новий рік – що було українського в програмах? Тільки невтомна Сердючка плюс незрівнянний «чтец-декламатор» брехні про перемогу над кризою Азаров. Все! У Новий рік в Україні Януковича вже й співати було нікому. Чому пісенна колись Україна мала давитися старим жмихом московської вічно молодої колоди артистів? Чому на традиційних «голубих вогниках» ми слухали поздоровлення не нашим героям? Невже у нас не було перемоги «Шахтаря», Кличків, ювілею театру ім. Франка, врешті – народних зірок «Х-фактору»? – ставить риторичні запитання колишній посадовець.

Він уважає, що мета ТВ-експансії гранично чітка: “забудь про справжню історію – дивись маразм «Рюрікі». Покинь мораль минулого – смакуй заміну матерів і жінок. Не парся майбутнім – живи псевдоемоціями ГМО-серіалів”.

“Я зовсім не русофоб – із задоволенням читаю і розмовляю російською. Я просто не хочу, щоб їхні війни на Кавказі, расистські погроми біля Кремля задля рабського шлунко-орієнтованого життя формувало через ТБ майбутнє моєї країни” – наголошує Ю.Луценко.

Він також похвалився, що за два дні я проковтнув «Записки українського самашедшого» Ліни Костенко. “Скільки живих думок, щирих емоцій, вірних висновків! Як свіже повітря в годину щоденної прогулянки, що належить ув’язненим, такі книги, очевидно, необхідні тим, хто хоче лишатися людьми в Україні. Врятуйте наші душі – вимкніть зомбоящик, візьміть книги Андруховича, Забужко, Костенко, Загребельного, Іваничука, Дзюби, Грабовського, Шкляра, Мушкетика, Горліс-Горського, Вінграновського, Стуса. Вимкніть бидлячий шансон в авто і на роботі. Полікуйтеся Квіткою Цісик, «Пікардійською терцією», Івасюком, Чубаєм” – закликає екс-міністр.

Він наголошує на тому, що “в нинішній Україні дуже важливо залишитися не тільки культурною людиною, але й українцем”.

“Стовідсотково права Ліна Костенко: «У нас тепер така свобода, наче сміттєпровід прорвало. Свобода хамства, свобода невігластва, свобода ненависті до України. Все, що є ницого й зловорожого, вигрівається під сонцем нашої демократії. Україною правлять люди, які її не люблять і яка їм чужа» – ділиться враженнями Ю.Луценко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *