ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні нелегально працюють до 2,5 млн осіб

Львівський портал

|

В Україні у сфері нелегальної зайнятості працюють по різних оцінках від 1,5 до 2,5 млн людей. Про це сьогодні в Харкові повідомив заступник міністра праці і соціальної політики України Андрій Черкасов, передає кореспондент РБК-Украина.

"У низці сфер, це сфера громадського харчування, сфера послуг, транспортна, визначена частина працівників взагалі не мають жодних юридичних відношень з працедавцями і відповідно, не роблять жодних внесків", – сказав А.Черкасов.

Мінпромполітики спільно з Пенсійним фондом, за словами А.Черкасова, готує перевірки підприємств різних галузей. Мета на найближчі рік-півтора, як говорить заступник міністра, легалізувати трудові стосунки, що дозволить лише до фонду оплати праці додатково направити мінімум 1,5 млрд грн.

Крім того міністерство внесло ряд пропозицій по посилюванню законодавства в частині порушення трудових стосунків. За прикладом західних країн пропонують штрафувати підприємства, які офіційно не оформляють співробітників. Наприклад в Іспанії, за словами А.Черкасова, штрафи за подібні порушення "вагаються в межах від від 30 до 300 тис. євро. Навіть якщо б в Україні вони складали від 30 тис. грн до 300 тис. грн, деякі голови це б остудило".

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *