ОСТАННІ НОВИНИ

У ВАСУ кажуть, що рішення суду щодо Бандери має законну силу

Львівський портал

|

Касації на рішення Донецького апеляційного адміністративного суду про скасування указу президента Віктора Ющенка про присвоєння Степану Бандері звання Героя України не розглядалися Вищим адміністративним судом, і ВАСУ не призупиняв дію рішення цього суду. Таким чином, на даний момент воно набуло законної сили. 

Як пояснили агентству "Інтерфакс-Україна" у ВАСУ, касаційні скарги на це рішення будуть розглянуті, як тільки їх призначать до розгляду.

Тобто після прийняття у провадження касації призупинення рішення апеляційного суду в якості заходів для забезпечення розгляду касації не було.

Раніше касації були прийняті у провадження ВАСУ, але їх розгляд було відкладено на невизначений термін.

Як повідомлялося, 20 січня 2010 року третій президент України В. Ющенко присвоїв звання Героя України провіднику ОУН С. Бандері.

2 квітня Донецький окружний адміністративний суд визнав протиправним і підлягає скасуванню указ президента В. Ющенка про присвоєння С. Бандері звання Героя України. Таке рішення обумовлене тим, що звання Героя може бути присвоєно лише громадянином України, а С. Бандера помер у 1959 р., до створення української держави.

При цьому Конституційний суд відмовив у відкритті конституційного провадження у справі про конституційність указу В. Ющенка.

У червні минулого року Донецький апеляційний адміністративний суд виніс ухвалу, в якій залишив без задоволення 20 апеляційних скарг на постанову Донецького окружного адмінсуду від 2 квітня 2010 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *