ОСТАННІ НОВИНИ

Назвали найпопулярніші імена в Україні

Львівський портал

|

Протягом 2010 року при реєстрації дітей найчастіше використовувалися імена Олександр, Анастасія та Софія. Про це повідомляє Міністерство юстиції.

Як зазначив голова відомства Олександр Лавринович, ці імена залишаються популярними останні 10 років.

Майже такою ж популярністю, як й імена-лідери, користувалися й такі жіночі імена, як Марія, Ганна, Дар`я, Вікторія, Поліна, Катерина, Єлизавета, Аліна, Олександра, Христина, Соломія.

Серед чоловічих імен при реєстрації дітей частіше вибирали імена Максим, Артем, Данило, Микита, Владислав, Денис, Андрій, Дмитро, Кирило, Іван, Назар, Богдан.

Ці імена реєструвалися в переважній більшості регіонів України, зазначив Лаврінович.

Проте, як повідомляється, існували й регіональні переваги щодо вибору імені при реєстрації немовлят.

Зокрема, у Києві найчастіше новонароджених дівчаток називали Варварою, Алісою, Ксенією.

При цьому в Дніпропетровській області популярними були такі чоловічі імена, як Арсен (Арсеній), Валерій, Ростислав.

У Закарпатській популярними були імена Євгенія, Наталія, Каміла, Ксенія, в Івано-Франківській – Влада, Павло, Тарас, у Кіровоградській – Іванна, у Львівській – Марта, у Миколаївській – Аліса, Мілана, Злата, в Одеській – Уляна, Владислава, Альона, у Полтавській – Надія, Тарас.

У Харківській області найчастіше називали немовлят Ксенією, Уляною, Варварою, Златою, у Хмельницькій – Владиславою, Ілоною, Іванною, Мар`яною, Василем, Вадимом, Захаром, Костянтином.

До переліку рідкісних імен в 2010 році потрапили такі популярні колись імена, як Герман, Родіон, Владлен, Улас, Лев, Ян, Мирон, Альбіна, Анжеліка, Віталіна, Елеонора, Майя, Ніка, Реґіна, Сніжана, Лада, Рената, Ельвіра, Таміла, Нора, Дана, Еліна, Нонна, Клара, Зося, Стелла, Арина, Юстина, Юліана, Неоніла.

Органи реєстрації актів цивільного стану зазначають, що в 2010, як й у попередніх роках, значна кількість батьків наполягали на тому, щоб окремі українські імена були зазначені за прикладом російського правопису.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *