ОСТАННІ НОВИНИ

Правила дорожнього руху змінять не раніше липня 2011 року

Львівський портал

|

Зміни до правил дорожнього руху (ПДР) будуть внесені не раніше 2-го півріччя 2011 р. Про це на прес-конференції заявив начальник ДАІ МВС України Валерій Лозовий, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами В.Лозового, на сьогодні до департаменту ДАІ надійшло близько 1000 пропозицій стосовно змін до ПДР. Впродовж 1-го півріччя наступного року вони будуть опрацьовані експертами, спеціалістами МВС. Планується, що за результатами такої роботи буде внесено близько 30 змін до ПДР, які у 2-й половині наступного року має затвердити уряд.

В.Лозовий розповів, що на сьогодні ще рано говорити про якісь конкретні зміни, однак додав, що серед пропозицій є норма про обов`язкове використання ближнього світла поза населеними пунктами в тому числі і в світлий час доби, норма про обов`язкове використання дитячих крісел для перевезення дітей до 12 років.

Водночас В.Лозовий наголосив, що ДАІ вважає за недоцільне переглядати розмір штрафів за порушення водіями ПДР, а також зменшувати різницю між фактичною швидкістю і встановленою правилами, після перевищення якої (різниці) наступає адмінвідповідальність у вигляді штрафу: «ми не бачимо необхідності розглядати питання про збільшення штрафних санкцій… ми таких пропозицій не вносили».

Нагадаємо, що на сьогодні у разі перевищення водієм дозволеної швидкості понад 20 кмгод карається штрафом, якщо швидкість перевищено на меншу величину – виноситься попередження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *