ОСТАННІ НОВИНИ

Українa на порозі епідемії грипу

Львівський портал

|

Перші сигнали про наближення епідемії грипу вже з`явилися на Західній України. У Тернополі лікарі-епідеміологи зафіксували, що за останній тиждень рівень захворюваності на ГРВІ зріс на 7% і скоро епідпоріг буде подолано.

Нагадаємо, минулого року саме Тернопіль став "відправною точкою" поширення свинячого грипу в Україні.

У Києві, за словами лікарів, епідемія очікується на початку грудня, але терміни можуть пересунутися на більш ранній період через погоду. Сира погода завжди збільшує кількість вірусних інфекцій.

Проте, за словами директора Київського центру клінічної імунології Олега Назара, про повномасштабну епідемію говорити поки рано.

"Завжди є мінімум дві хвилі грипу: перша йде з Заходу на Схід, друга навпаки. Ця тенденція повторюється вже не перший рік. Ось і зараз, все починається з Тернополя, і це ще не епідемія як така, а перевищення епідпорогу", – наголосив Назар.

"Якщо погода холодна, але суха, то захворювань тільки поодинокі випадки. А ось через вогкість через слизову оболонку вірус без проблем потрапляє в організм", – пояснив Олег Назар.

Як повідомлялося раніше, в Міністерстві охорони здоров`я України повідомили, що начасі епідемічна ситуація із захворюваністю на грип та гострі респіраторні інфекції залишається стабільною, показники захворюваності є нижчими від епідемічного порогу.

У той же час, як прогнозують у Центрі грипу, протягом наступних тижнів можливе незначне сезонне коливання показників захворюваності гострими респіраторними інфекціями, як в окремих регіонах, так і в цілому по Україні.

За даними Українського центру грипу та гострих респіраторних інфекцій, в цілому минулого тижня у десяти контрольних містах зареєстровано 44 920 хворих на гострі респіраторні інфекції, госпіталізовано 471 людини (1,1% хворих). Серед госпіталізованих 87% становлять діти у віці до 17 років.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *