ОСТАННІ НОВИНИ

"Опора" звинувачує перемишлянських посадовців у застосуванні адмінресурсу

Львівський портал

|

Як повідомили спостерігачам Громадянської мережі ОПОРА, учора у Перемишлянах за допомогою автомобілів районної державної адміністрації по селах розвозилися свіжі примірники газети «Перемишлянський край».

На сторінках видання районної ради були розміщені агітматеріали на користь кандидатів від Партії регіонів, в тому числі – діючого заступника голови РДА та голови районного осередку партії Ореста Краєвського, а також самого голови Перемишлянської РДА Петра Бучка.

Розвороти газети, які містили інформацію про інших суб’єктів виборчого процесу, до мешканців району не потрапили. Оскільки учора відділення пошти не працювали, партійці вирішили розповсюдити газети з агітматеріалами службовими авто.

Цікавим є той факт, що у журналі реєстрації друкарні, де видається газета, числиться замовлення №652 на друк газети «Перемишлянський край» накладом 1215 примірників, хоча на останній сторінці газети фігурує інша цифра – 5500. На основі цього депутати Перемишлянської районної ради склали акт про зафіксовані розбіжності у тиражі та звернулися до голови районної виборчої комісії з вимогою відреагувати на ситуацію, що склалася. Голова ТВК Стиславська Олександра Михайлівна прийняла скаргу від депутатів, однак чи комісія ухвалить рішення винести попередження кандидатам наразі невідомо.

Громадянська мережа ОПОРА розцінює такі дії Перемишлянської районної адміністрації як використання адімінстративного ресурсу та попереджає, що за такі дії кандидати можуть втратити право балотуватися до місцевих рад.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *