ОСТАННІ НОВИНИ

Триває боротьба за майно територіальної громади міста Львова

Львівський портал

|

Розпочалось слухання апеляційної скарги щодо визнання недійсним рішення Третейського суду, за яким було визнано передачу права власності приватній фірмі «Піраміда-авто». Майно, про яке йде мова, – це об’єкт незавершеного будівництва, частина якого ухвалою Львівської міської ради була виділена під будівництво греко-католицької церкви, адже у тому районі є лише одна греко-католицька церква, яка не в змозі задовольнити духовні потреби усіх парафіян. Крім того, частина незавершеного будівництва належить ТОВ «Росаві ЛТ» та частина – Ощадбанку.

Ще в листопаді 2008-го Курія Львівської Архієпархії УГКЦ звернулась до міської ради з проханням передати їм ділянку, що по вул. Грінченка, корп. 26, для будівництва нової церкви та отримала згоду. Однак виявилось, що незавершене будівництво, без відома Львівської міської ради, перейшло у власність ПП «Центр соціальної реабілітації молоді», перед тим, впродовж березня-квітня 2009-го змінивши двох власників. Так, згідно з рішенням третейського суду, власником став ПП «Фірма «Піраміда-Авто», котрий передав свої права «Центру соціальної реабілітації».
Крім того виявилось, що у 2003 році ЗАТ «ДБК-2» продало ту частину незавершеного будівництва, що належить ТОВ «Росава ЛТ» ще й ПП «Піраміда-авто» за договором купівлі-продажу.
Відтак, у червні 2010 року Господарський суд першої інстанції скасував таке рішення постійно діючого третейського суду. Тому виконавчий комітет та Львівська міська рада звернулись про повернення незаконно вилученого майна. Зараз в апеляційному господарському суді слухається апеляційна скарга приватного підприємства «Піраміда-авто» на рішення господарського суду Львівської області по даній справі.
«Позиція міської ради є однозначна – дані приміщення є власністю Львівської міської ради, а завдяки рішенню Третейського суду було вкрадено майно у громади міста. Сподіваюсь, що на стороні виконавчої влади буде представлений прокурор та відкрита кримінальна справа по фактах, що були виявлені під час розгляду суду. А саме, підроблений підпис директора підприємства, безпідставність закріплення земельної ділянки в земельному кадастрі та безпідставність присвоєння будинкового номера. Тобто виглядає так, що діє група шахраїв і вони повинні отримати належну оцінку правоохоронних органів. Потрібно не тільки відновити справедливе рішення в суді на користь релігійної громади, але й покарати людей, які вчинили шахрайські дії», – розповів Володимир Квурт, секретар Львівської міської ради.
«У справі явно прослідковується рейдерська схема вибуття майна із власності територіальної громади, яку представляє Львівська міська рада. Крім того існує позиція, що цей об’єкт добре було б надати для релігійної споруди, щоб була побудована церква, адже релігійна громада мікрорайону потребує такого будівництва. Звичайно, частину потрібно повернути тим, хто придбав це майно, тобто ТОВ «Росава ЛТ» та Ощадбанк. Сподіваємось, що суд апеляційної інстанції прийме законне і обґрунтоване рішення по даній справі і відмовить у задоволенні апеляційної скарги ПП «Піраміда-авто», оскільки ця скарга є безпідставна, а рішення суду першої інстанції обґрунтовано. Будемо сподіватись на законність рішення суду», – повідомив Роман Оліярник, начальник відділу правового забезпечення роботи виконавчих органів Львівської міської ради.
Як повідомив Володимир Квурт, навіть з приходом нової каденції ця справа буде залишатись під його особистим пильним наглядом, а також наглядом депутатів Львівської міської ради.
«Ми не дозволимо цинічно грабувати громаду нашого міста. Повертаючись до оцінки дій людей, котрі здійснювали ці махінації, можна сказати, що діє організована злочинна група, яка завдяки фальсифікаціям документів займається крадіжкою майна і землі у громади міста. З таким підходом сильної України не збудувати», – запевнив Володимир Квурт.

Відділ інформаційної політики секретаріату ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *