ОСТАННІ НОВИНИ

45% жителів Трускавця мають цілодобове водопостачання

Львівський портал

|

У Трускавці роботи щодо забезпечення міста цілодобовим водопостачанням виконано на 45%. На це було витрачено близько 30 млн грн., повідомив учора міський голова Трускавця Лев Грицак під час зустрічі з громадою, передає прес-служба Трускавецької міськради.

Це пов’язано з тим, що власної прісної води курорт не має, а тому мерія змушена купувати її у «Дрогобичводоканалі».

«Через це, на сесії ми ухвалили нову концепцію розвитку водопостачання міста, що передбачає створення нового водозабору на річці Стрий та заміну всіх старих міських мереж. Ці роботи вже виконано на 70%. Також ми плануємо запровадити контроль за витратами в системі водопостачання. Крім цього, щоб запобігти гідро ударів, спричинених перепадами по висоті, було погоджено, що на вулицях Мазепи та Городище на гілках водопроводів будуть встановлені камери з регуляторами тиску», – сказав він.

Лев Грицак також повідомив, що на сьогодні вже збудовано насосну станцію. В систему міської водомережі, як резерв, включено Доброгостівське озеро, що дозволило мешканцям так званого четвертого мікрорайону мати цілоденне водопостачання. «Можна зробити 99% проекту, але він не запрацює. На сьогодні програма реалізована відсотків на 45», – зазначив Л. Грицак.

Трускавецька міська рада та ТзОВ «Альфа плюс» на виконання концепції реформування водопровідного-каналізаційного господарства міста інвестувала 33,424 млн грн. Згідно договору про виконання взаємних обов’язків по розвитку водопостачання та водовідведення у Трускавці ТзОВ «Альфа плюс» інвестувала 21,233 млн грн, Трускавецька міська рада – 12,191 млн грн ( у тому числі за рахунок коштів міського бюджету -10,538 млн грн. та пайової участі ТзОВ «Трускавецький водоканал – 1,652 млн грн).

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *