ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові працюють над профілактикою невиробничого травматизму

Львівський портал

|

Група науковців  Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС України, яку очолив професор Юрій Рак, працюють над формуванням концепції Державної програми  з профілактики травматизму невиробничого характеру  на період  до 2015року. Проект готується на пленарні слухання Верховної Ради України.

Актуальність даної розробки та прийняття Державної програми, зумовлена необхідністю зменшення нещасних випадків невиробничого характеру та забезпечення профілактики травматизму у цій сфері.

Ректор ЛДУ БЖД Михайло Козяр зазначив, що науковці цього навчального закладу працюють над забезпеченням безпечного середовища для існування людини в довкіллі. «Щорічні втрати економіки тільки внаслідок травмування та загибелі громадян України у сфері, не пов’язаній з виробництвом перевищують 10 млрд. гривень, що становить 2,5 % валового внутрішнього продукту України. Наразі ми тісно співпрацюємо з нашими європейськими колегами, створюється лабораторія моделювання безпечного майбутнього, підписана низка угод, зокрема, з Національним космічним агентством України щодо можливості зондування землі за допомогою супутників та прогнозування різноманітних надзвичайних ситуацій. Ми також докладаємо багато зусиль, щоб культура безпеки формувалася у людей з дитячого віку».

Науковці Львівського університету МНС пропонують розробку електронної бази данних, пов’язаних з вище переліченими питаннями, паспортизацію небезпечних об’єктів, навчання населення через дистанційні засоби із застосуванням сучасних інформаційних технологій тощо.

Орієнтований обсяг фінансування Державної програми становить 271млн 820тисяч 400 грн.

Сьогодні Львівський державний університет безпеки життєдіяльності МНС є провідним навчальним закладом України в галузі безпеки людини, який визнали в Європі. Український навчальний заклад МНС – активний учасник масштабних міжнародних проектів з питань безпеки, а його фахівці та науковці беруть участь у розробці нормативно-правової бази у сфері цивільного захисту, наукового забезпечення системи реагування на надзвичайні ситуації, приймають безпосередню участь у ліквідації їх наслідків, а також здійснюють низку заходів щодо прогнозування та зменшення кількості надзвичайних ситуацій.

Прес-служба ЛДУ БЖД МНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *