ОСТАННІ НОВИНИ

Оксана Муха покаже у Львові нову колекцію суконь, що вразили французів

Львівський портал

|

У рамках шостого сезону Lviv Fashion Week відома львівська дизайнер вечірніх та весільних суконь Оксана Муха вперше представить свою нову колекцію 2011 року «Voyage» на ексклюзивному показі, який відбудеться 31 жовтня о 20.00 у Будинку вчених. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила координатор Львівського тижня моди Дарія Янковська.

«Оксана Муха вперше приймає участь у нашому заході, раніше у неї не виходило. Ми дуже раді, що показ її нової колекції відбудеться у рамках нашого Тижня моди. Це буде віп-показ на окремому майданчику, на який завітає багато закордонних гостей, серед яких буде і Кензо Такада», – розповіла Дарія Янковська.

Водночас сама Оксана Муха розповіла, що на показі запрошені гості зможуть побачити більше 150 суконь з колекції «Voyage». «Назва колекції «Voyage» це віддзеркалення географічного поширення суконь у всьому світі через наших міжнародних партнерів. Оскільки наші клієнти є як у країнах Сходу, так і Заходу, де мода кардинально відрізняється, ми зробили колекцію різностильовою, аби жінки всього світу могли одягатися у вироби, що відповідають їхнім смакам у весільному та вечірньому одязі. До прикладу, для Європи, ми запропонуємо широкий спектр силуетів: від класики 60-70 років (Діор та Шанель) – до сучасності, тобто поєднання романтичного і класичного стилів, в якому переважатиме романтична складова. На показі зокрема буде представлено стильовий «мікс» Європи та Азії», – розповіла Оксана Муха.

Вона також зазначила, що колекція 2011 року відрізнятиметься від колекції 2010 року новими тканинами, оздобленням, формами і лініями. У ній використана ексклюзивна сировина компанії Jakobs Schleifer, нові кристали колекції 2012 року Swarowski та майже вся гама кольорів, залежно від країни, на яку орієнтована сукня. Домінантними є жовта, червона та чорна барви.

«На жаль, на майданчику у Будинку вчених буде показано лише 90% колекції, бо решту ми не встигнемо дошити. Розпочинатимуть і закриватимуть показ весільної та вечірньої колекцій ексклюзивні сукні. Зокрема, у Львові буде продемонстрована сукня з колекції 2011 року «Julie», яка викликала захоплення в найсуворіших критиків Франції, та модель «Taylor», яку відібрали для VIP-виставкового залу в «Carrousel du Louvre», – додала львівська дизайнер.

Водночас викладач Львівської національної академії мистецтв Галина Зубченко зауважила, що Оксана Муха є єдиним українським модельєром, якого двічі запросили на паризький показ у Сarrousel de Louvre. «Колекція Мухи, яку вона показала у Франції 16 жовтня, викликала справжній успіх у французьких критиків. Після показу біля сукні з нової колекції 2011 року Julie зібралося найбільше критиків, які не приховували свого захоплення, а модель Taylor відібрали для VIP-виставкового залу в Сarrousel de Louvre, куди потрапляє лише 12 суконь. Також сукня Oksana була обрана для фінального дефіле показу в Сarrousel de Louvre, а це означає, що цю модель визнали весільним платтям року», – розповіла Галина Зубченко.

Вона також додала, що Оксана Муха досягла всесвітньої слави, адже її сукні прикрашають обкладинки світових журналів. «До прикладу, журнал «Одружимось» (Франція), Sposa Book (Мілан), а також унікальний журнал для королівських дворів Європи та світу про весілля обрали на обкладинку весільні сукні власне Мухи, а не інших дизайнерів», – сказала вона.

Оксана Муха також зізналася, що її клієнтами є французька кінозірка та водночас похресниця Алена Делона Мелані Маудран, солістка Віденської опери Зоряна Кушплер, дружина французького співака Фотеля, вірменська сопрано Анна Касьян. Серед українських клієнтів Оксани Мухи є Оксана Білозір та багато інших відомих знаменитостей.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *