ОСТАННІ НОВИНИ

Голова Львівської обласної ТВК став на захист міської ТВК

Львівський портал

|

На Львівську міську ТВК потрібно не впливати чи сварити, а максимально допомагати. Про це сьогодні на засіданні Незалежного громадського прес-центру «Львівський вибір-2010» «Готовність Львівщини до місцевих виборів 31 жовтня: оцінки влади та експертів» заявив голова Львівської обласної виборчої комісії Микола Щур.

Він дав пояснення ситуації, яка склалася у міській ТВК, зточки зору свого бачення проблеми.

«Першочергова проблема це час, а друга проблема – кількість дільничих виборчих комісій у Львові. Це прецедент в історії виборчого процесу. Вперше така ситуація, коли територіальна комісія під собою має 283 виборчі дільниці. За два тижні роботи організувати це дуже складно. До того ж вони потрапили в ситуацію, коли зараз повинні переформатовувати склад виборчих дільниць. Роботи дуже багато і на них не те, що треба впливати чи сварити – їм по максимуму треба допомагати. Тому що відповідальність за проведення виборів лежить на всіх нас», – зазначив М.Щур.

Натомість виконавчий директор ЛОГО «Комітет виборців України» Оксана Дащаківська вказала на ряд помилок, яких припустилася міська ТВК.

Зокрема, вона зазначила, що представники виборчих комісій доволі часто дозволяли собі не повідомляти представників партій про час трансляції їх передвиборчої програми на ТБ, що передбачено законом.

«Дуже багато недоліків, які ми маємо на сьогодні з виборчим процесом, пов’язано з тим, що процедурно вони погано прописані у виборчому законі. А щодо міської ТВК, то вони б могли  уникнути більшості проблем, якби вчасно розглядали подання. Не було б проблеми із переформатуванням, якби вчасно прийняли коректне рішення про формування ДВК», – зазначила О.Дащаківська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *