ОСТАННІ НОВИНИ

Депутатський мандат на Львівщині бажають отримати 150 тисяч осіб

Львівський портал

|

На Львівщині виявили бажання позмагатися за право стати депутатом, міським чи селищним головою понад 150 тисяч осіб. Про це повідомила сьогодні на засіданні Незалежного громадського прес-центру «Львівський вибір-2010» «Готовність Львівщини до місцевих виборів 31 жовтня: оцінки влади та експертів заступник голови-керівник апарату Львівської ОДА Ірина Мошура.

За її словами, у Львівській області налічується 15500 виборчих округів, створено понад 2100 дільниць, на яких працює більше 38 тисяч членів дільничних виборчих комісій.

Також вона повідомила, що ТВК на Львівщині є 731, зокрема з них 30 комісій так званого верхнього рівня, склад яких затверджений рішенням Центральної виборчої комісії (Львівська обласна, міська та 20 районних виборчих комісій), 8 комісій міст обласного значення та 700 територіальних сільських і селищних виборчих комісій.

І.Мошура запевнила, що усі виборчі комісії на сьогоднішній день уже забезпечені приміщеннями, комп’ютерною технікою, столами, стільцями, сейфами, іншими необхідними для виборчого процесу засобами.

Неприємні ситуації, що виникають на Львівщині у передвиборчий період, представник обласної влади пояснює власне великою кількістю кандидатів у депутати та на посади міських та сільських голів, а також вкрай стислими термінами для підготовки до виборів. За її словами, члени ТВК та ДВК вкрай напружено працюють.

«Робота надзвичайно напружена, оскільки є лише два тижні для того, щоб вони усі могли забезпечити виконання усіх покладених на них функцій, відповідно до Закону. Тому в області йде є гарячий процес, адже є емоції кожної людини, яка балотується, можна зрозуміти, бо кожен кандидат бачить себе першим і хоче перемогти», – зазначила Ірина Мошура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *